Search This Blog

Friday, January 9, 2015

Remaja Lelaki Dakwa Dicabul Di Gimnasium Subang


Diterbitkan: Jumaat, 9 Januari 2015 3:37 PM
- Gambar hiasan

PETALING JAYA: Seorang remaja berusia 17 tahun mendakwa dia didera secara seksual di sebuah sauna pusat gimnasium popular, oleh dua lelaki, petang Selasa.

Menurut jurucakap keluarga mangsa, Gan Wee Namun, kejadian itu berlaku kira-kira pukul 4.30 petang di gimnasium Fitness First di Menara Summit, Subang.

"Dua orang datang datang dekat kepadanya di sauna dan mula mencabul kehormatannya," kata Gan kepada The Star Online, Jumaat. Salah seorang suspek melakukan seks oral terhadap remaja itu.

"Keluarganya telah membuat laporan polis di USJ 8 dan berhubung dengan pihak berkuasa dan Fitness First untuk membantu siasatan," kata Gan.

Menurut Gan, dia diberitahu bahawa polis telah menahan reman seorang suspek yang masih belum didakwa. Suspek lain masih belum ditahan.

Keluarga mangsa meminta orang ramai untuk menghormati privasi mereka dan membiarkan polis yang menyiasat kejadian itu.

Fitness First dalam satu kenyataan pada Khamis berkata bahawa pihaknya telah memudahkan siasatan ke atas kes itu.

"Sebagai tindak balas kepada pertanyaan mengenai laporan polis terhadap satu serangan seksual yang didakwa berlaku di Fitness First Malaysia, Menara Summit pada Selasa, jurucakap kelab itu berkata bahawa mereka mengambil serius mengenai perkara itu dan bekerjasama erat dengan pihak berkuasa dalam siasatan," katanya.

Fitness First juga menggesa orang ramai mendapatkan maklumat berasas mengenai perkara itu daripada sumber pihak berkuasa.

No comments:

Post a Comment