Search This Blog

Saturday, January 31, 2015

Maut motosikal kena tendangMOHD. AIZAT diberi bantuan kecemasan selepas cedera parah pada kepala setelah terjatuh daripada motosikal diboncengnya yang ditendang suspek di Jalan Pegawai, Alor Setar pada 22 Januari lalu.


ALOR SETAR – Seorang remaja yang cedera parah akibat terjatuh daripada motosikal setelah dipercayai ditendang oleh seorang lelaki meninggal dunia selepas sembilan hari dirawat di Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) di sini semalam.
Mangsa, Mohd. Aizat Aminuddin, 16, yang cedera parah pada kepala dan patah kaki kanan meninggal dunia di Unit Rawatan Rapi (ICU) HSB pada-kira pukul 12.05 tengah malam semalam.
Dalam kejadian di Jalan Pegawai di sini kira-kira pukul 4.30 petang, 22 Januari lalu, motosikal dibonceng Mohd. Aizat bersama seorang rakannya terbabas selepas dikatakan ditendang seorang lelaki.
Dua remaja itu dikatakan cuba melarikan diri daripada suspek yang sering meminta wang daripada mereka.
Suspek yang juga menunggang motosikal dikatakan bertindak menendang motosikal tersebut kerana mangsa enggan memberikan wang.
Abang sulung kepada Mohd. Aizat, Khairil Adzim, 31, berkata, akibat kejadian itu, Mohd. Aizat cedera parah pada kepala dan tidak sedarkan diri sehingga menghembuskan nafas terakhir tengah malam semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0131&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_06.htm#ixzz3QLsT4YS5 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment