Search This Blog

Sunday, January 18, 2015

Jumpa pistol pula

Oleh Mohd Hilmie Hussin 
mohdhilmie@hmetro.com.myMelaka: Polis menemui pistol jenis Beretta di sebuah unit kondominium yang terbakar dan menjadi tempat memproses dadah di Batang Tiga, Klebang, di sini, semalam.
Timbalan Ketua Polis Daerah Melaka Tengah Superintendan Razali Abu Bakar berkata, pistol yang sebahagiannya terbakar itu ditemui hasil pemeriksaan semula di kediaman terbabit oleh sepasukan anggota bomba.
“Pistol itu ditemui pasukan bomba yang melakukan pemeriksaan semula di lokasi kebakaran jam 9 pagi tadi (semalam). Selain pistol yang ditemui di bawah sofa, kami turut menemui beberapa peluru dan kelopak peluru di kediaman berkenaan,” katanya ketika dihubungi, semalam.
Menurutnya, kegiatan memproses dadah secara besar-besaran di kediaman terbabit terbongkar selepas terbakar pada jam 10 malam, Khamis lalu.
Harian Metro semalam melaporkan, dadah seberat 20 kilogram bernilai jutaan ringgit berserta pelbagai peralatan makmal memproses dadah ditemui pihak berkuasa yang pergi ke kondominium berkenaan untuk memadamkan kebakaran.
Dapatkan akhbar Metro Ahad untuk berita selanjutnya.
Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 18 January 2015 @ 5:23 AM


KONDOMINIUM yang terbakar membawa kepada penemuan makmal memproses dadah dan pistol.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/24561#sthash.6xz159tN.dpuf

No comments:

Post a Comment