Search This Blog

Monday, December 8, 2014

Ibu mahu bebaskan anak direman nyaris diperdaya

MIRI – Ibu kepada suspek yang ditahan di Lapangan Terbang Miri kerana memiliki dadah jenis syabu di dalam enam bagasinya pada Khamis lalu nyaris terpedaya dengan satu panggilan telefon daripada in­dividu tidak dikenali di sini kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira pukul 8 pagi itu, mangsa yang berusia 40-an dikatakan menerima satu panggilan telefon daripada seorang lelaki yang mendakwa dirinya sebagai seorang pegawai polis.

Menurut sumber, lelaki ber­kenaan menyatakan bahawa dia mampu membantu membebaskan anaknya yang masih dalam tahanan reman di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Miri, di sini.

“Lelaki berkenaan meminta mangsa menemuinya di Kuala Lumpur pada hari yang sama bagi menguruskan pembebasan anak mangsa.

“Sejurus tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur, mangsa mulai curiga lalu bertindak menghubungi IPD Miri bagi memperoleh pengesahan dan polis me­mintanya pulang segera ke Miri serta menasihatinya supaya tidak mudah terpedaya dengan panggilan telefon berkenaan,” katanya ketika dihubungi Kosmo! semalam.Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=1208&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_08.htm#ixzz3LFvvdign
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment