Search This Blog

Monday, December 1, 2014

Bot bawa kelapa bocor


Oleh Raja Norain Hidayah Raja Abdul Aziz dan Syazwan Msar . 

am@hmetro.com.my
.
Pekan: Seorang lelaki yang terselamat dalam kejadian bot karam di Sungai Pahang berhampiran Kampung Pulau Jawa, di sini, petang kelmarin sempat meminta dua rakannya berpaut kepada bot berkenaan sebelum dia berenang kira-kira 50 meter ke tebing sungai meminta bantuan.
Said Harun, 31, berkata, dia terpaksa berbuat demikian kerana bapa saudaranya, Zuhair Sulong, 42, dan rakannya, Azizul Mohd Ali, 28, tidak pandai berenang.
"Bagaimanapun, sebaik tiba di darat, saya melihat Zuhair sudah terkapai-kapai sambil menjerit meminta pertolongan. Manakala, Azizul sudah tidak kelihatan," katanya ketika ditemui di sini, semalam.
Mayat Zuhair ditemui terapung oleh orang kampung yang menyertai operasi mencari dan menyelamat (SAR) mangsa, kira-kira jam 9.50 pagi semalam. Manakala, Azizul masih belum ditemui.
Said berkata, sebelum kejadian kira-kira jam 5.50 petang itu, mereka bersama-sama ke Pulau Che Abbas kira-kira 100 meter dari jeti Kampung Pulau Jawa, dengan menaiki bot gentian kaca untuk mengambil kelapa.
Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.
Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 1 Disember 2014 @ 5:25 AM
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/13238#sthash.yCoQpzt1.dpuf

No comments:

Post a Comment