Keadaan kereta Perodua Kelisa yang terlibat dalam kemalangan dengan enam kenderaan lain, kelmarin.
Keadaan kereta Perodua Kelisa yang terlibat dalam kemalangan dengan enam kenderaan lain, kelmarin.
IPOH - Pengguna Lebuhraya Utara Selatan (arah Utara) berhampiran Gopeng terpaksa berhadapan dengan kesesakan sepanjang dua kilometer selama lebih satu jam akibat kemalangan yang melibatkan enam kenderaan, dekat sini, malam kelmarin.

Ketua Bomba dan Penyelamat Gopeng, Rohana Mustafa berkata, kemalangan turut menyebabkan penumpang tiga kereta lain mengalami kecederaan ringan.

“Kami menerima panggilan berhubung kemalangan itu pada jam 7.16 malam dan sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Gopeng dikejarkan ke lokasi kejadian,” katanya.

Menurutnya, salah seorang mangsa berusia 57 tahun tersepit dan berkaya dikeluarkan dan di hantar ke Hospital Tapah untuk rawatan.

“Dua gadis berusia 19 dan 17 tahun dipercayai anak pemandu kereta terbabit patah tangan dan mengalami luka pada anggota badan.

“Kedua-dua gadis terbabit telah dikeluarkan daripada kenderaan tersebut dengan bantuan orang awam dan dihantar ke hospital yang sama untuk mendapatkan rawatan,” jelasnya yang memberitahu pihaknya turut dibantu anggota dan pegawai bomba Tapah.