Search This Blog

Thursday, October 23, 2014

Racun, bunuh, potong, buang

PENYELAM polis membawa keluar satu daripada beg ditemui sebelum diperiksa penyiasat.
Samut Prakan, Thailand: Polis menangkap sepasang suami isteri kerana disyaki merancang dan membunuh seorang lelaki Jepun yang hilang sejak 21 September lalu.
Pornchanok Chaiyapa, 47, dan suaminya Somchai Kaewbangyang, dituduh membunuh Yoshinori Tetsuo dan memotong badan mangsa sebelum membuangnya ke dalam sungai di daerah Bang Bo.
Semalam polis menemui empat beg berisi bahagian - antara lain - usus, kepala, tangan dipercayai Tetsuo.
Pegawai polis Samut Prakan, Srivara Rangsipramanakul berkata, ujian DNA akan dilakukan bagi mengesahkan potongan mayat itu adalah Tetsuo.
Polis percaya Tetsuo sengaja diracun sebelum kepalanya dipenggal.
Badannya pula dipotong-potong sebelum dimasukkan ke empat beg berlainan dan disumbat pasir untuk membolehkan ia tenggelam di dalam sungai.
Selepas Tetsuo hilang, polis percaya Pornchanok membuat pengeluaran wang dari kad mangsa sebanyak Bt700,000 (RM70,000).
Pornchanok ditahan atas tuduhan mencuri namun dibebaskan dengan ikat jamin sebanyak sebelum sekali lagi ditangkap Isnin.
Tetsuo adalah lelaki Jepun kedua yang mati selepas berkahwin dengan Pornchanok. Suaminya sebelum ini dikatakan mati akibat jatuh tangga pada 2003, namun keluarga mangsa yakin ada unsur khianat di sebalik insiden berkenaan. -Agensi
Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 23 Oktober 2014 @ 5:05 AM- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/3533#sthash.uFSTN55H.dpuf

No comments:

Post a Comment