Search This Blog

Saturday, October 18, 2014

Pemandu teksi ada rekod jenayah samun penumpang


KUALA LUMPUR 17 Okt. - Anda boleh bayangkan betapa ngerinya apabila seorang lelaki yang mempunyai rekod kes bunuh, dadah dan empat kali dibuang daerah menjadi pemandu teksi di ibu negara.
Kejadian ini benar-benar berlaku dan rekod peribadinya terbongkar setelah penjenayah yang baru berumur 27 tahun ini menyamun enam penumpang teksi, kebanyakannya pelancong asing.
Polis yang menubuhkan pasukan khas untuk memberkas suspek setelah menerima enam laporan kegiatan jenayah pemandu teksi itu berjaya mencekupnya semasa dia sedang mencari penumpang di Jalan Thamby Pillay di sini, Sabtu lalu kira-kira pukul 3.45 pagi.
Ketua Polis Daerah Brickfields, Asisten Komisioner Azlee Abdullah berkata, pihaknya segera menubuhkan pasukan khas selepas menerima tiga aduan kes samun yang sama di daerah ini selain tiga lagi di kawasan lain,
"Suspek merosakkan nombor plat kenderaannya bagi mengelakkan dicatat oleh mangsa," katanya pada sidang akhbar di sini hari ini.
Menurut Azlee, polis merampas dua komputer riba, telefon bimbit pelbagai jenama, wang tunai, jam tangan, kamera, pisau, gunting, dompet serta pelbagai resit jualan telefon dan surat pajak gadai dalam teksi suspek.
Katanya, suspek juga memiliki dua rekod jenayah membabitkan kes bunuh dan berkaitan dadah selain empat rekod buang daerah.
"Kita mendapati teksi yang dipandu suspek milik bapa saudaranya dan dia tidak mempunyai lesen Kenderaan Perkhidmatan Awam (PSV)," katanya.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20141018/je_02/Pemandu-teksi-ada-rekod-jenayah-samun-penumpang#ixzz3GRlpubi4
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment