Mangsa yang cedera parah meninggal dunia di tempat kejadian, semalam.
Mangsa yang cedera parah meninggal dunia di tempat kejadian, semalam.
KLANG SELATAN - Seorang pelajar Politeknik Banting maut selepas motosikal yang ditunggangnya terbabas di laluan  motosikal di Kilometer 20.3, Lebuhraya Kesas Klang-Shah Alam di sini, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 12 tengah hari itu, Mas Fahlal Azad Mas Aisha, 18, yang beralamat di Batu 8, Sijangkang, Telok Panglima Garang parah di kepala dan
dada meninggal dunia di tempat kejadian.

Ketua Bahagian Ketenteraman Awam (KBKA) merangkap Ketua Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Klang Selatan, Deputi Superintendan Rosly Abd Rahman berkata, kemalangan dipercayai berlaku ketika mangsa dan rakannya melalui laluan motosikal dari arah Klang menghala Shah Alam.

“Sebaik tiba di terowong bawah susur ke Bandar Puteri, motosikal ditunggang mangsa dipercayai terbabas sebelum melanggar tembok sebelah kiri.

“Akibat rempuhan itu menyebabkan mangsa dan motosikalnya tercampak ke jalan raya,” katanya kepada Sinar Harian.

Menurutnya, mangsa yang mengalami kecederaan parah meninggal dunia di tempat kejadian.

“Berdasarkan maklumat rakan mangsa yang turut menunggang motosikal sambil mengekori dari belakang, dia dan mangsa dalam perjalanan ke pusat zakat di Shah Alam.

“Dia juga memaklumkan mangsa pelajar politeknik di Banting,” katanya. Beliau berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ)
1987.