Search This Blog

Wednesday, October 22, 2014

Mangsa samun maut selepas enam hari

KEADAAN pengawal keselamatan ketika ditemui , Rabu lalu. FOTO Khairunisah Lokman
Oleh Yusmawati Mhd Yusof

yusmawati_yusof@hmetro.com.my

Melaka: Selepas enam hari bertarung nyawa, pengawal keselamatan warga emas yang ditemui parah dengan kedua-dua tangan dan ibu jari kaki diikat dalam satu kejadian samun di sebuah sekolah memandu Rabu lalu meninggal dunia di Hospital Melaka, semalam.
Ketua Polis Daerah Melaka Tengah Asisten Komisioner Shaikh Abdul Adzis Shaikh Abdullah berkata, mangsa Omar Yusof, 63, meninggal dunia jam 11 pagi semalam di Hospital Melaka.
"Sejak hari kejadian mangsa ditempatkan di Zon Merah Hospital Melaka dan disahkan meninggal dunia jam 11 pagi semalam.
"Justeru, kes diklasifikasikan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh dan usaha memburu ketiga-tiga suspek masih dijalankan," katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.
Harian Metro Khamis lalu melaporkan seorang pengawal keselamatan terpaksa menahan kesakitan sehingga tidak sedarkan diri lebih empat jam sebelum ditemui terbaring berlumuran darah dengan kedua-dua tangan dan kedua-dua ibu jari kaki diikat, manakala mulutnya ditampal dengan pita pelekat dalam kejadian di sebuah sekolah memandu di Kandang, di sini.
Mangsa ditemui pengusaha kantin di sekolah memandu itu jam 7.30 pagi.
Menurut sumber, mangsa dipercayai dipukul dengan kayu di belakang kepala oleh seorang daripada tiga lelaki yang menceroboh sekolah memandu itu dengan memanjat pagar jam 3.30 pagi hari sama.
Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 21 Oktober 2014 @ 3:44 PM- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/3296#sthash.p4icPtBd.dpuf

No comments:

Post a Comment