Search This Blog

Tuesday, October 14, 2014

Kanak-kanak lemas meninggal dunia selepas 9 hari dirawat

SELASA, 14 OKTOBER 2014 @ 8:37 PM
GEORGETOWN: Kanak-kanak perempuan yang dilapor kritikal selepas lemas di dalam kolam renang di sebuah kondominium di Bandar Baru Air Itam pada 6 Oktober lalu, meninggal dunia hari ini.

Ooi Zhi Ting, 6, disahkan mati jam 1.05 tengah hari ketika menerima rawatan di Unit Rawatan Rapi Hospital Pulau Pinang (HPP).

Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Mior Faridalathrash Wahid dalam kenyataan di sini berkata, kes itu diklasifikasi sebagai kematian mengejut.

Dalam kejadian jam 6.30 petang itu Ooi dikatakan sedang bermain bersama dua kakaknya yang berumur antara 11 dan 16 tahun sebelum terjatuh ke dalam kolam renang sedalam 1.2 meter.Sementara itu, bapa kanak-kanak itu yang enggan namanya disiarkan berkata beliau berhasrat mendermakan kesemua organ anaknya kepada mereka yang memerlukan.

"Saya sudah tandatangan surat persetujuan untuk derma organ itu dan anak saya dijangka boleh dibawa balik esok untuk upacara pengebumian selepas pembedahannya selesai," katanya ketika ditemui di HPP. - BERNAMA

No comments:

Post a Comment