Search This Blog

Thursday, October 23, 2014

Dipenjara 16 tahun rogol gadis bawah umur


WARTAWAN SINAR HARIAN
22 Oktober 2014


JOHOR BAHRU – Padah memuaskan nafsu terhadap gadis bawah umur, seorang penjual burger dijatuhkan hukuman penjara 16 tahun selepas didapati bersalah merogol remaja 15 tahun oleh Mahkamah Sesyen, semalam.

Hakim Muhamad Jamil Husin memerintahkan hukuman penjara itu ke atas Hairul Lisan Husin, 28, bermula dari tarikh ikat jamin ke atasnya ditarik balik pada 11 Mei lalu.

Tertuduh didakwa merogol seorang gadis berusia 15 tahun di sebuah rumah tidak dikenal pasti di Kampung Melayu Pandan, di sini pada jam 3.15 pagi pada 10 Januari lalu.

Pendakwaan dikendalikan Pendakwaraya Jasmee Hameeza Jaafar mengikut Seksyen 376(1) Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara hingga 20 tahun serta sebatan jika sabit kesalahan.

Jasmee turut memohon hukuman setimpal dikenakan ke atas Hairul Lisan kerana perbuatannya merupakan kesalahan serius selain tertuduh didapati tidak menunjukkan tanda penyesalan apabila cuba melarikan diri dari kandang tertuduh pada 11 Mei lalu.

Mengikut fakta kes, sebelum kejadian tertuduh yang membuka gerai burger di hadapan rumah mangsa telah mengajaknya keluar menaiki motosikal.

Mangsa yang dikatakan baru dua bulan berpindah ke kawasan itu kemudiannya dibawa ke sebuah lokasi yang tidak diketahui dan dirogol oleh tertuduh sebelum ditinggalkan berseorangan di sebuah kedai di Kampung Melayu Pandan.

Mangsa yang trauma dengan kejadian itu berjaya menghubungi ibu dan rakannya sebelum membuat laporan polis berhubung kejadian itu.

No comments:

Post a Comment