Search This Blog

Wednesday, October 15, 2014

Ajal bantu rakan bina rumah

Oleh Norul Awatif Romli
Jerlun: Niat murni seorang lelaki membantu rakannya menanam tiang konkrit bagi kerja pembinaan sebuah rumah, berakhir dengan tragedi apabila dia maut akibat dihempap bakul jengkaut dalam kejadian di Kampung Seberang, Kuala Jerlun, di sini, petang kelmarin.
Dalam kejadian kira-kira jam 4.30 petang, mangsa, Azemi Senawi, 55, pesara perkhidmatan awam maut di tempat kejadian akibat kecederaan parah di kepala.
Difahamkan, kejadian berlaku berikutan hos hidrolik jengkaut itu tiba-tiba pecah menyebabkan bakul berkenaan hilang kawalan dan terjatuh sebelum menimpa mangsa yang sedang memegang tiang konkrit.
Saksi kejadian yang enggan dikenali berkata, kejadian itu berlaku pada hari pertama mangsa datang membantu membuat kerja pembinaan.
"Kerja pembinaan ini sudah berjalan selama tiga hari dan ketika kejadian, seorang daripada kami sedang mengendalikan jengkaut, manakala seorang lagi menggerudi lubang di kawasan lain.
Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.
Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 13 Oktober 2014 @ 5:15 AM
LOKASI kejadian yang meragut nyawa Azemi (gambar kecil) akibat dihempap bakul jengkaut di Kampung Seberang, Kuala Jerlun.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/1499#sthash.PdqG9N7u.dpuf

No comments:

Post a Comment