Search This Blog

Tuesday, September 30, 2014

Tiga premis musnah dalam kebakaran


30/09/2014 1:45pm

MELAKA - Dua bengkel kenderaan dan sebuah stor penyimpanan minyak pelincir musnah dalam satu kebakaran di Kawasan Industri Kecil dan Sederhana (IKS) Malim Jaya di sini, tengah malam tadi.
Kejadian yang berlaku kira-kira pukul 12.30 tengah malam itu turut memusnahkan 20 buah kereta, dua van dan sebuah motosikal yang ditempatkan di dua bengkel berkenaan selain menyebabkan kerosakan tiga lagi premis berhampiran.
Timbalan Pengarah Bomba Melaka, Sohaimi Mohamed berkata, bomba menerima panggilan pada pukul 12.36 tengah malam dan tiba di lokasi kejadian 10 minit kemudian dengan enam jentera dan tujuh kenderaan utiliti dari balai bomba Jalan Kubu, Ayer Keroh, Tangga Batu, Bukit Katil dan Jasin Bestari melibatkan 57 pegawai dan anggota.
“Pihak bomba terpaksa memadam kebakaran menggunakan semburan buih menggunakan 78 tong buih sebelum api berjaya dikawal pada jam 2 pagi,” katanya kepada pemberita di sini, hari ini.
Beliau berkata, kebakaran dipercayai bermula daripada stor terbabit sebelum merebak ke beberapa premis lain.
Bagaimanapun, katanya tiada kemalangan jiwa dilaporkan dan punca serta kerugian sebenar masih dalam siasatan. - Bernama


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0930&pub=Kosmo&sec=Terkini&pg=bt_11.htm#ixzz3EmdrNRlf 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment