Search This Blog

Monday, September 8, 2014

Tiga cari nipah dibunuh tebuan


Kota Samaraha: “Patutlah hati saya selalu gelisah tidak menentu, rupa-rupanya ia petanda saya hilang anak dan cucu serentak,” kata Wan Aribi Wan Ibrahim, 54, berhubung kematian anaknya, Sharifah Norhasyiawati, 24, dan cucu Nor Sharina Sharizan, 6, akibat serangan tebuan di Sungai Sebang, di sini, kelmarin.
Dalam kejadian jam 10 pagi itu, selain dua beranak itu, Esah Ebon, 42, kakak ipar kepada Sharifah Norhasyiawati turut maut akibat diserang tebuan dalam kejadian di Sungai Sebang, berhampiran Kampung Tanjung Bundong, di sini. 
Sebelum kejadian, ketiga-tiga mangsa bersama suami Sharifah Norhasyiawati, Sharizan Ebon, 32, anak lelaki mereka, Khusairi, 3, serta anak lelaki Esah, Ismail Jemali, 9, keluar mencari pucuk nipah di kawasan sungai berkenaan untuk membungkus tapai yang menjadi perniagaan keluarga sejak 14 tahun lalu. 

Ketika kejadian, Sharifah Norhasyiawati dan Sharina paling teruk diserang tebuan apabila terkena 40 hingga 50 sengatan manakala Esah turut disengat di seluruh badan.
Foto
BELAKANG Sharizan dipenuhi kesan sengatan tebuan ketika mencari nipah di Sungai Sebang.

Sharizan, Khusairi dan Ismail turut parah akibat serangan berkenaan namun masih menerima rawatan di Hospital Umum Sarawak (HUS).Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.
Artikel ini disiarkan pada: 2014/09/08

No comments:

Post a Comment