Search This Blog

Wednesday, September 3, 2014

Pelajar maut, rakan cedera parah


3 September 2014


KOTA TINGGI - Seorang pelajar kolej swasta maut manakala rakannya cedera parah dalam kemalangan di Jalan Dato Onn, Bandar Penawar, Kota Tinggi di sini, petang semalam.

Ketua Polis Daerah Kota Tinggi,  Superintendan Rahmat Othman berkata, dalam kejadian kira-kira jam 5.15 petang itu, Adib Zulhilmi Khamarluddin, 19, penuntut semester empat bahagian perhotelan di sebuah kolej swasta di Desaru, meninggal dunia di tempat kejadian apabila motosikal yang ditungganginya bergesel dengan bucu hadapan kanan sebuah lori.

"Rakannya, Muhaimad Aiman Roslee, 19, pula cedera parah akibat kecederaan di bahagian kepala dan kini dirawat di Hospital Kota Tinggi (HKT),” kata beliau ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau berkata, mangsa yang menunggang motosikal bersama rakannya itu, dalam perjalanan dari arah Desaru menghala ke Bandar Penawar, apabila dia cuba  memotong lori yang hendak membelok ke kanan.

Pemandu lori berkenaan yang berusia 42 tahun tidak mengalami sebarang kecederaan.

Mangsa akan dikebumikan di tanah perkuburan Islam Kampung Sungai Danga Perling, Johor Baharu hari ini sebelum Zuhur. - Bernama

No comments:

Post a Comment