Search This Blog

Thursday, September 11, 2014

Pasangan cedera kereta terjunam empat meter


Kuala Lumpur: Sepasang kekasih terselamat meskipun kereta yang dinaikinya 'terbang' melepasi tembok konkrit setinggi empat meter sebelum terhempas dalam keadaan terbalik.
Kejadian berlaku jam 3.25 pagi tadi di persimpangan Jalan Raja Chulan-Jalan Tun Perak menyebabkan pemandu wanita tempatan berusia 31 tahun patah tangan manakala teman lelakinya cedera ringan. 
Menurut Pegawai Turus Siasatan dan Perundangan Trafik Kuala Lumpur Deputi Superintendan S Markandan, kereta model Honda Civic itu tidak berhenti di persimpangan berkenaan sebaliknya terus terbabas ke Jalan Tun Perak dan merempuh penghadang jalan di tengah jalan. 

"Kereta turut masuk ke lauan empat lorong dan merempuh deretan gerai makan serta sebatang tiang lampu sebelum menjunam ke kawasan lapang berhampiran Jalan Silang.
Foto

"Kereta menjunam melepasi tembok setinggi empat meter dan terhempas dalam keadaan terbalik," katanya ketika dihubungi Harian Metro hari ini.

Markandan berkata, siasatan lanjut masih dijalankan dan sehingga petang ini polis belum merakam percakapan mangsa kerana kedua-duanya sedang dirawat dan masih trauma.
Artikel ini disiarkan pada : 2014/09/11

No comments:

Post a Comment