Search This Blog

Monday, September 8, 2014

Gadis cedera diragut dua lelaki


PASIR MAS 6 Sept. - Hasrat seorang gadis untuk membeli sepasang kasut sebagai persediaan untuk mula bekerja di sebuah kedai kek di Kota Bharu tidak kesampaian selepas dia diragut oleh dua lelaki di Jalan Pasir Mas-Pasir Pekan berhampiran Kampung Jias di sini, semalam.
Dalam kejadian kira-kira pukul 12.30 tengah hari itu, mangsa, Norsyazwani Ibrahim, 22, yang menunggang motosikal bersama sepupunya, Siti Aisyah Abdullah, 16, turut cedera ringan setelah kedua-duanya terjatuh ketika mengejar motosikal suspek.
Ketika insiden itu, mereka dalam perjalanan dari bandar Pasir Mas ke Kota Bharu untuk membeli kasut.
Norsyazwani memberitahu, sebelum diragut, dia bersama sepupunya singgah ke bandar terlebih dahulu untuk mengeluarkan wang di sebuah mesin pengeluaran wang automatik (ATM).
Ujarnya, ketika dalam perjalanan ke Kota Bharu, secara tiba-tiba dua lelaki yang menaiki motosikal Yahama LC menghampiri mereka lalu seorang daripadanya meragut beg mengandungi wang tunai berjumlah RM200 dan telefon bimbit yang diletakkan di dalam raga kenderaan.
"Saya cuba pertahankan beg itu namun gagal kerana kudrat lelaki berkenaan kuat. Saya cuba mengejarnya tetapi motosikal ditunggang terbabas.
"Bagaimanapun, saya bersyukur kerana saya dan Siti Aisyah hanya mengalami kecederaan ringan sahaja," ujarnya sambil memberitahu, mereka mendapatkan rawatan di Hospital Pasir Mas.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20140907/je_02/Gadis-cedera-diragut-dua-lelaki#ixzz3CfUbZHtJ
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment