Search This Blog

Sunday, September 21, 2014

Ajal balik kempen


Kuala Krai: “Allahyarham sempat bersama jentera dalam beberapa ceramah malam semalam (kelmarin) namun takdirnya terbabit kemalangan ini,” kata Ahli Parlimen Kuala Krai Dr Mohd Hatta Ramli selepas Ketua Penerangan Pemuda PAS Negeri Sembilan Safrizal Tarmizan meninggal dunia dalam kemalangan di Kilometer 106.5 Jalan Kota Bharu-Gua Musang, awal pagi semalam.
Dalam kemalangan jam 4.30 pagi itu, Safrizal, 31, dan ibunya, Asmita Lukman, 56, meninggal dunia di tempat kejadian akibat tersepit manakala isteri, Nurul Izatil Aqmar Mat Lazim, 28, dan anak mereka, Omar Al-Fateh, 3, parah dan dirujuk ke Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian. 
Turut cedera ialah anak saudaranya, Amirah Syahirah Zailani, 6. 

Kejadian berlaku ketika Safrizal yang memandu Toyota Wish dipercayai gagal mengawal kenderaan dan memasuki laluan bertentangan sebelum merempuh sebuah bas ekspres dari arah Kuala Lumpur ke Kota Bharu.
Foto
KEADAAN kereta dipandu Safrizal (gambar kecil) menyebabkan Allahyarham dan ibunya (gambar kecil) terbunuh.

Difahamkan, mereka sekeluarga dalam perjalanan pulang ke Seremban, Negeri Sembilan, selepas menghabiskan masa di rumah keluarga di Pantai Cahaya Bulan dekat Kota Bharu.

Allahyarham yang juga seorang guru sekolah agama di Seremban sempat singgah di Pengkalan Kubor menyertai kempen bagi pilihan raya kecil (PRK) di situ, Khamis ini. 


Dapatkan akhbar Metro Ahad untuk berita selanjutnya.
Artikel ini disiarkan pada : 2014/09/21

No comments:

Post a Comment