Search This Blog

Thursday, September 25, 2014

40,000 samseng kepanasan


Kuala Lumpur: Peringatan polis mengenai gerakan besar-besaran untuk memburu lebih 40,000 samseng dan ahli kumpulan kongsi gelap di seluruh negara menyebabkan mereka kini bagai cacing kepanasan dan mula mengatur strategi untuk mengelak daripada dicekup.
Ini terbukti apabila mesej menerusi aplikasi WhatsApp mula tersebar dalam kalangan ahli kumpulan gengster untuk memperingatkan sesama mereka agar berhati-hati dan mengambil langkah yang perlu bagi mengelak ditahan polis. 
Mesej yang disebarkan itu turut sampai ke tangan wartawan akhbar ini dan pemerhatian mendapati ia jelas menggambarkan kebimbangan dirasai golongan itu. 

Antara kandungan mesej itu ialah : “Tolong buang sticker (pelekat) dekat motor dan kereta. 18&04, nazi dan double coin. 08, spider hitam dan net 8 angle matahari 8 penjuru. 21, 777 tiga warna, 36 naga merah, pakua, ang bi hoi merah, 77, Batas dan Bersatu..semua tolong tanggal.
Foto
DR Wan Junaidi (kanan) pada sidang media selepas menghadiri Majlis Pengurniaan Pingat Jasa Pahlawan Negara di Dewan Sri Pinang.

“Kawan-kawan tolong berhati-hati. Jangan keluar kenyataan pasal geng di facebook, twitter dan instagram..bahaya.”Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.
Artikel ini disiarkan pada : 2014/09/24

No comments:

Post a Comment