Search This Blog

Thursday, August 7, 2014

Tikaman di dada


Kuching: Dua penuntut perubatan lelaki warga Britain yang sepatutnya pulang ke tanah air mereka Jumaat ini selepas tiga bulan melakukan latihan amali, di sini bagi membolehkan mereka menggenggam segulung ijazah tidak kesampaian apabila maut dibunuh empat lelaki dalam kejadian di Jalan Abell di sini, semalam.
Mangsa Aidan Brungar, 22, dan Nail Delton, 23, adalah penuntut perubatan dari Universiti Newcastle, England meninggal dunia di tempat kejadian dengan mayatnya ditemui dalam keadaan tertiarap dan terlentang di atas jalan raya selepas di tikam di dada oleh suspek bersenjatakan pisau pada jam 4 pagi, semalam. 
Difahamkan, mangsa datang ke sini untuk menjalani latihan amali melalui program pertukaran pelajar dengan sebuah pusat perubatan swasta sejak Jun lalu dan sepatutnya pulang ke negara mereka Jumaat ini. 

Timbalan Pesuruhjaya Polis Sarawak Datuk Chai Khin Chung berkata, insiden berlaku ketika kedua-dua mangsa minum di sebuah kafe sebelum mereka bergaduh sesama sendiri.
Foto
ANGGOTA polis memeriksa tempat kejadian.

Beliau berkata, pada masa sama sekumpulan lelaki terdiri empat suspek berusia antara 19 hingga 35 tahun secara kebetulan singgah tiba di kafe berkenaan dari Batu 3, di sini ternampak mereka bergaduh lalu menghampirinya untuk meredakan keadaan.

“Sebaliknya, tindakan itu silap apabila mangsa memarahi kumpulan suspek hingga tercetus perang mulut antara mereka. 

“Kumpulan suspek dipercayai tidak berpuas hati terhadap mangsa, lalu mengejarnya menaiki sebuah kereta sehingga ke lokasi kejadian. 

“Salah seorang suspek berusia 23 tahun keluar dari kenderaan, menyerang serta menikam dada dan belakang mangsa sehingga rebah,” katanya ketika mengadakan sidang media di Pusat Media Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Sarawak, semalam. 


Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.
Artikel ini disiarkan pada : 2014/08/07

No comments:

Post a Comment