Search This Blog

Sunday, August 31, 2014

Terima pampasan selepas alat sulit cederaShanghai: Seorang kanak-kanak lelaki menerima pampasan selepas alat kemaluannya cedera akibat menggunakan mangkuk tandas di sebuah hotel.

Kejadian berlaku pada 31 Julai tahun lalu apabila Liang Liang menggunakan mangkuk tandas di hotel bertaraf empat bintang dengan ibu bapanya.
Pihak pengurusan hotel memohon maaf kepada keluarga terbabit namun ibu bapa Liang masih tidak berpuas hati dengan kejadian itu.

Selepas pulang ke Shanghai dan menjalani rawatan tiga bulan mereka kembali dan meminta ganti rugi daripada pemilik hotel berkenaan.


Pihak hotel enggan bertanggungjawab dan ibu bapa Liang memfailkan saman di mahkamah Changning Mac lalu menuntut 84,000 yuan (RM43,100) sebagai bil rawatan dan perjalanan.
Hasil siasatan 8 Ogos, penyiasat mendapati mangkuk tandas berkenaan sudah ditukar baru. Disebabkan bahan bukti dimusnahkan, mahkamah memutuskan pihak hotel membayar sebahagian tuntutan 17,000 yuan (RM8,722) kepada keluarga terbabit sebagai ganti rugi. -Agensi

Artikel ini disiarkan pada : 2014/08/31

No comments:

Post a Comment