Search This Blog

Sunday, August 31, 2014

Rumah Guan Eng dilempar molotov cocktail

KETUA Polis Negeri, Datuk Abdul Rahim Hanafi (empat dari kanan) dan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng (empat dari kiri) melihat kesan yang dipercayai tumpahan minyak tanah daripada botol bom petrol yang dilempar oleh seorang penunggang motosikal ke dalam rumah Guan Eng, di Jalan Pinhorn, Pulau Pinang awal pagi tadi.


PULAU PINANG 31 Ogos - Kediaman Ketua Menteri, Lim Guan Eng di Jalan Pin Horn dekat sini, dilempar bom buatan sendiri dalam kejadian kira- kira pukul 11.45 malam tadi.
Difahamkan, ketika kejadian, Guan Eng dan ahli keluarganya berada di dalam rumah namun tiada yang cedera kerana bom molotov cocktail itu meletup di kawasan tempat letak kereta.
Ketua Polis negeri, Datuk Abdul Rahim Hanafi berkata, penelitian terhadap kamera litar tertutup (CCTV) mendapati seorang lelaki menaiki motosikal berhenti di hadapan rumah Guan Eng dan bertindak melempar bahan letupan itu sebelum melarikan diri. - UTUSAN ONLINE


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20140831/je_01/Rumah-Guan-Eng-dilempar-molotov-cocktail#ixzz3BvLp4jsR
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment