Search This Blog

Thursday, August 7, 2014

Lapan lelaki bertopeng pecah masuk premis perniagaan


Oleh Mohd Khidir Zakaria
Port Dickson: Lapan lelaki bertopeng memecah masuk sebuah premis perniagaan dan menetak dua pemandu syarikat selepas mengikat dua pengawal keselamatan di Taman Perindustrian Lukut Raya, Batu 6, Jalan Seremban di sini awal pagi tadi.

Dalam kejadian jam 2 pagi itu, kedua pengawal keselamatan tergamam apabila dihampiri empat lelaki dan diletakkan parang dileher sebelum di ikat tangan dan kaki serta mulut ditutup.


Dalam masa yang sama, empat lelaki lagi terus memasuki premis perniagaan dan memecahkan cermin dan cuba mengumpil peti besi.

Pengarah Syarikat TCK Sdn Bhd Tee Chu Kuan berkata, kumpulan perompak itu cuba menggunakan forklif untuk memecahkan peti besi, namun gagal menghidupkan injin jentera itu.

Foto
PENGAWAL keselamatan menunjukkan dagunya yang terkena parang.


Katanya, pemandu syarikat yang pertama sampai juga diikat dan setengah jam kemudian seorang lagi pemandu syarikat yang datang cuba melawan ditetak di kepala, tangan dan di kaki.


"Seorang lagi pemandu yang datang turut dicederakan di bahagian tangan.

"Bahagian dalam premis juga habis dipecahkan namun tiada barangan yang diambil selepas mereka gagal memecahkan peti besi yang hanya terdapat dokumen syarikat sahaja," katannya.

Katanya semua perompak itu melarikan diri dengan sebuah kereta milik pemandu syarikat menghala ke Lukut pada jam 4.15 pagi.

Beliau kemudiannya membuat laporan di Balai Polis Port Dickson.

Artikel ini disiarkan pada : 2014/08/07

No comments:

Post a Comment