Search This Blog

Thursday, August 7, 2014

Keletihan di surau R&R


Alor Gajah: “Tiada perkataan yang dapat menggambarkan perasaan saya sebaik dimaklumkan polis berhubung penemuan mereka,” begitu kata suami kepada seorang wanita yang hilang bersama bayi berusia dua bulan di Hentian Rehat dan Rawat (R&R) Ayer Keroh, sejak Isnin lalu.
Suami mangsa, Mohd Razis Ribaihi, 27, berkata, dia bersyukur apabila dimaklumkan mengenai penemuan dua beranak itu di Tapah, Perak pada jam 11.55 pagi, semalam. 
“Seorang anggota polis menelefon saya memaklumkan bahawa isteri, Nor Syamila Md Nor, 27, dan anak, Muhamad Aqifshamil, dua bulan, kini berada di Balai Polis Tapah. 

“Mereka ditemui dalam keadaan lemah dipercayai keletihan akibat tidak makan sejak dilaporkan hilang pada Isnin lalu,” katanya, semalam.
Foto
NOR Syamila dan anaknya dibawa oleh orang ramai ke Balai Polis Tapah.

Dalam kejadian jam 1.30 tengah hari, Isnin lalu, Nor Syamila dan Muhamad Aqifshamil dalam perjalanan pulang selepas beraya dari kampungnya di Johor ke rumah di Apartment Bukit Permata, Lumut, Perak sebelum singgah di R&R Ayer Keroh untuk berehat seketika selepas mengalami sakit kepala.

Menceritakan kejadian itu, Mohd Razis yang berkhidmat dengan pasukan Bomba dan Penyelamat Pangkalan Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM), Perak, berkata, dia yang sedang bekerja menerima SMS daripada telefon bimbit isterinya dipercayai dihantar orang lain memaklumkan bahawa Nor Syamila ditemui dalam keadaan lemah di dalam sebuah surau di R&R berkenaan. 

“Saya terkejut dengan kejadian itu dan membalas mesej berkenaan, namun sesuatu yang mengejutkan berlaku apabila wanita terbabit membalas mesej mengatakan isteri tidak sedarkan diri dan muntah darah. 

“Wanita itu memberitahu akan menghantar isteri ke sebuah klinik di sekitar Alor Gajah dan meninggalkannya bersama anak di klinik terbabit untuk mendapatkan rawatan sebelum beredar ke tempat kerjanya,” katanya. 


Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.
Artikel ini disiarkan pada : 2014/08/07

No comments:

Post a Comment