Search This Blog

Friday, August 22, 2014

Gara-gara baling pasu bunga


WARTAWAN SINAR HARIAN
22 Ogos 2014


SEREMBAN – Gara-gara membaling pasu bunga hingga menyebabkan kecederaan parah kepada peniaga, seorang lelaki dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di sini, semalam.

Tertuduh, Tan Cheong Joon, 49, bagaimanapun mengaku tidak bersalah dan minta dibicarakan di hadapan Penolong Kanan Pendaftar Mahkamah Sesyen, Salamiah Salleh.

Mengikut pertuduhan, dia didakwa mendatangkan kecederaan parah terhadap Wong Sek Min, 54, dengan bersenjatakan pasu  bunga di sebuah restoran Kampung Baru Site C, Chuah, Port Dickson, dekat sini, pada jam 1.30 pagi, 14 Ogos lalu.

Berikutan itu dia boleh dijatuhkan hukuman di bawah Seksyen 326 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga 20 tahun dan denda atau sebat.

Tertuduh yang diwakili peguam Philip Yeow Boon Bee merayu agar dibenarkan jaminan kerana anak guamannya yang bekerja sebagai pembantu kedai makan mempunyai tanggungan isteri dan empat orang anak yang masih sekolah.

Mahkamah kemudian membenarkan tertuduh diikat jamin sebanyak RM7,000 dengan seorang penjamin dan menetapkan 10 September  depan untuk sebutan semula kes.

Pendakwaan kes dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya Muhamad Abu Hassan Ramli.

No comments:

Post a Comment