Search This Blog

Thursday, August 7, 2014

Dua beranak maut bertembung bas


Oleh Syazwan Msar
Lipis: Dua beranak yang dalam perjalanan ke Kuala Lumpur terbunuh apabila kereta dinaiki mereka bertembung dengan sebuah bas di Kilometer 18, Jalan Lipis- Benta, petang semalam.

Kejadian kira-kira jam 5.30 petang itu menyebabkan, pemandu kereta Proton Wira, Mohd Zaim Rasyidi Jusoh, 24, dan ibunya, Fatimah Che Long, 69, masing-masing dari Kampung Tasek Permai, Rantau Panjang, Kelantan, meninggal dunia di tempat kejadian akibat parah di kepala dan anggota badan.


Ketua Polis Daerah Lipis Superintendan Abdul Razak Hassan berkata, mangsa dalam perjalanan dari Rantau Panjang ke Kuala Lumpur namun ketika tiba di tempat kejadian kereta yang dipandu Mohd Zaim secara tiba-tiba hilang kawalan.

"Kereta yang dinaiki dua beranak terbabit berpusing dua kali sebelum memasuki laluan bertentangan lalu bertembung dengan bas dari arah Raub menuju ke Lipis dan ketika kejadian kenderaan terbabit membawa 11 penumpang.


"Akibat rempuhan berkenaan, kedua-dua mangsa tersepit dalam kereta dan orang ramai yang menyaksikan kejadian segera menghubungi pihak berkuasa untuk tindakan susulan," katanya, ketika dihubungi, di sini.

Artikel ini disiarkan pada : 2014/08/07

No comments:

Post a Comment