KOTA BHARU - Dua beradik cedera di tangan dan jari kiri dalam kejadian tetak di Jalan Wakaf Che Yeh-Salor, di sini, petang kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira 5.45 petang itu, kereta jenis Volvo dipercayai mengejar kereta jenis Perodua Kancil sehingga ke hadapan stesen Radio Televisyen Malaysia (RTM).

Kereta Volvo berkenaan kemudiannya melanggar Perodua Kancil dari belakang ketika berhenti di persimpangan lampu isyarat.

Saksi yang enggan dikenali berkata, ketika berhenti di hadapan bangunan RTM, kereta Volvo dinaiki dua beranak, remaja berusia 20-an dan lelaki berusia lingkungan 50-an, cuba melanggar kereta Perodua Kancil yang dinaiki dua lelaki berusia dalam lingkungan 20-an.

Akibat pelanggaran itu, dua lelaki dalam kereta Perodua Kancil turun dengan membawa parang dan terus meluru ke arah kereta Volvo itu, seterusnya berlaku perbalahan mulut sehingga membawa kepada kejadian tetak-menetak.

“Saya tidak pasti sebab mereka berbalah. Pada mulanya, saya ingat hanya kemalangan, namun sebaliknya ia berlarutan sehingga tetak-menetak.

“Kejadian itu menyebabkan kesesakan lalu-lintas kerana pengguna jalan raya terpaksa berhenti selama sejam.

“Polis tiba di tempat kejadian kira-kira 15 minit kemudian dan mangsa dipercayai dibawa ke hospital untuk rawatan lanjut,”katanya kepada Sinar Harian.

Sementara itu, Pemangku Ketua Polis Daerah Kota Bharu, Idris Abd Rafar mengesahkan menerima laporan kejadian.

“Kita masih berusaha mengesan suspek dan kes disiasat di bawah Seksyen 148 Kanun Keseksaan," katanya.