Search This Blog

Tuesday, August 5, 2014

Adik maut, abang kritikal


Adik maut, abang kritikalRamas menunjukkan gambar dua cucunya, Mohd Arif Zafran, (kanan) dan abangnya, Mohd Amir Zakuan ketika ditemui di Kampung Repek, semalam. 


Dua beradik dirempuh lori ketika melintas jalan ke kelas al-Quran

Pasir Mas: Seorang kanak-kanak berusia enam tahun maut manakala abangnya cedera parah selepas dirempuh lori ketika melintas jalan untuk ke kelas mengaji al-Quran di Kampung Repek, di sini, semalam.

Mohd Arif Zafran Mohd Zaki dipimpin abangnya, Mohd Amir Zakuan, 8, melintas jalan ke kelas al-Quran tidak jauh dari rumahnya, sebelum dirempuh sebuah lori dari arah Repek ke Lubok Jong pada jam 1.50 tengah hari.

Maut terpelanting Mohd Arif Zafran mati di tempat kejadian selepas terpelanting kira-kira 10 meter akibat rempuhan manakala abangnya kritikal dan dirawat di Hospital Pasir Mas.

Nenek mangsa, Ramas Che Hat, 67, berkata beliau terkejut melihat dua beradik itu berlumuran darah di atas jalan raya selepas kejadian itu.

“Ketika itu saya tidak tahu sama ada adik atau abang yang meninggal dunia sehingga dimaklumkan oleh saudara kemudian,” katanya.
Dua beradik itu tinggal dengan Ramas selepas ibu bapa mereka bercerai sejak dua tahun lalu.


Hubungan rapat

“Setiap hari selepas pulang dari sekolah, mereka pergi mengaji al-Quran berdua dan kedua-duanya sangat rapat,” katanya ketika ditemui di rumahnya di sini, semalam.

Ketua Polis Daerah Pasir Mas, Asisten Komisioner Haliluddin Rahim, berkata kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

No comments:

Post a Comment