Search This Blog

Saturday, July 12, 2014

Van putih kembali

Oleh Saiful Shahrin Ahmad Fauzi

Parit Buntar: Van putih yang digeruni kerana kerap dikaitkan dengan kes penculikan kanak-kanak muncul kembali apabila seorang kanak-kanak lelaki berusia 12 tahun nyaris menjadi mangsa.
Dalam kejadian jam 10 malam, Selasa lalu, mangsa yang baru pulang dari sembahyang tarawih dan menaiki basikal hampir diculik dua lelaki berhampiran Jalan Sempadan, berhampiran Masjid Permatang Tok Mahat, dekat sini. 
Mangsa, Mohd Syafiq Nor berkata, dia didekati seorang lelaki berusia 20-an yang menaiki motosikal jenis Honda EX5 ketika sedang mengayuh basikal di kawasan pekarangan masjid.

“Lelaki itu meminta saya menunjukkan arah ke Hospital Parit Buntar dan memujuk saya mengikutnya dengan alasan lebih mudah untuk memberi pandu arah kepadanya.
Foto
MOHD Syafiq (kanan) ditemani Rohani menceritakan pengalamannya.

“Tanpa ragu-ragu, saya meletakkan basikal di kawasan parkir kenderaan di masjid dan mengikut lelaki itu untuk membantunya,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Taman Harapan, Sungai Acheh, dekat sini, semalam.

Menurutnya, dalam perjalanan ke hospital, lelaki terbabit hanya bertanyakan umurnya selain arah, namun sebaik menghampiri pintu masuk ke hospital, dia terkejut kerana lelaki terbabit tidak menuju ke hospital, sebaliknya melencong masuk ke persimpangan kawasan sekolah berhampiran.Artikel ini disiarkan pada : 2014/07/12

No comments:

Post a Comment