Search This Blog

Sunday, July 27, 2014

Tragedi balik raya


Dungun: Kegembiraan lapan beranak pulang beraya di kampung bapa di Besut berakhir dengan tragedi apabila si ibu maut dalam kemalangan di Kilometer 75 Jalan Jerangau-Jabor, berhampiran Bukit Besi, di sini, petang semalam.
Kejadian jam 2.30 petang berlaku apabila van Mitsubishi Delica dipandu Azizu Rashid, 39, dipercayai terbabas selepas melalui satu selekoh.
Kemalangan itu menyebabkan isterinya Salinah Abdul Razak, 38, yang tinggal di Subang Suria, Shah Alam, Selangor meninggal dunia di tempat kejadian.
Suami mangsa bersama enam anaknya, Muhammad Zuhairi, 17, Muhammad Izzat, 14, Muhammad Iqbal, 12, Muhammad Izdihar, 6, Nur Izzazi, 5, dan Nur Izlyn, 4, cedera dan dibawa Hospital Dungun.
Ketua Polis Daerah Superintendan Ahmad Zailani Yaacub berkata, mayat mangsa dibawa ke Bilik Forensik Hospital Dungun.
“Ketika kejadian, mangsa sekeluarga bersama enam keluarga rakan mereka berkonvoi ke kampung masing-masing di Besut dan Kelantan.
“Mangsa sekeluarga disedari terbabit kemalangan sebelum rakan mangsa menghubungi hospital dan polis untuk meminta bantuan,” katanya.
Sementara itu rakan arwah, Roshasidah Che Hassan, 34, berkata, seperti Aidilfitri sebelum ini, mereka enam keluarga termasuk keluarga arwah akan berkonvoi pulang beraya ke kampung masing-masing.
Katanya, mereka bertolak dari Shah Alam jam 2 pagi semalam dan akibat kesesakan lalu lintas, mereka berhenti rehat di Kemaman sebelum meneruskan perjalanan ke Kelantan.
“Dalam perjalanan itu kenderaan dinaiki mangsa berada di depan saya dan ketika tiba di tempat kejadian, saya terkejut melihat van dinaiki keluarga arwah terbalik dengan keempat-empat tayar di atas,” katanya.
Foto
KEADAAN van dinaiki mangsa.
Artikel ini disiarkan pada : 2014/07/27

No comments:

Post a Comment