Search This Blog

Sunday, July 27, 2014

Tiga sahabat maut dalam nahasBEGINILAH keadaan kereta yang dinaiki tiga mangsa yang maut dalam satu kemalangan di Kilometer 17, Jalan Gua Musang-Kuala Krai berhampiran Rantau Manis, Gua Musang semalam.


GUA MUSANG - Hasrat tiga sahabat yang bekerja di ibu negara untuk menyambut hari raya Aidilfitri bersama-sama keluarga tersayang di kampung halaman masing-masing di Kelantan tidak kesampaian apabila kesemua mereka maut dalam satu kemalangan di Kilometer 17 Jalan Gua Musang-Kuala Krai berhampiran Rantau Manis dekat sini semalam.
Dalam kejadian pada pukul 1.30 petang itu, ketiga-tiga mangsa, Zulkifli Talib, 46, Suhariza Hasan, 36, dan Mohd. Zaki Ali, 34, dikatakan dalam perjalanan dari Kuala Lumpur menuju ke Kota Bharu untuk pulang ke kampung halaman masing-masing dengan menaiki kereta jenis Proton Wira Aeroback.
Zulkifli berasal dari Kampung Temila, Pasir Putih, Suhariza dari Kampung Tawang, Bachok manakala Mohd. Zaki dari Kangkong, Pasir Mas.
Menurut sumber polis, apabila tiba di tempat kejadian, kereta terbabit yang datang dari arah Gua Musang menghala ke Kuala Krai dipercayai cuba memotong kenderaan yang berada di hadapan mereka.
"Bagaimanapun, kereta itu telah bertembung dengan sebuah bas ekspres yang datang dari arah bertentangan.
"Pertembungan tersebut menyebabkan ketiga-tiga mangsa maut di tempat kejadian," katanya.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0727&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_02.htm#ixzz38cXw8avr 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment