Search This Blog

Wednesday, July 23, 2014

Polis tahan lelaki bantu siasat kes model


2014/07/23

Johor Bahru: Polis menahan seorang lelaki bagi membantu siasatan kes bunuh model sambilan warga Estonia, Regina Soosalu dekat Pulau Rawa di Mersing, awal bulan ini.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Johor, Datuk Hasnan Hassan, berkata lelaki berusia 35 tahun yang berasal dari Kuala Lumpur itu ditahan di Mersing, kelmarin.


Setakat ini, ada enam suspek yang ditahan dalam kes pembunuhan ini dan empat daripadanya polis memperoleh sambungan reman enam hari bermula semalam hingga Ahad ini bagi membantu siasatan.

Selain siasatan kes bunuh ini, dua lagi suspek turut ditahan selama empat hari bermula kelmarin hingga Khamis ini untuk siasatan mengikut Akta Dadah Merbahaya 1952, katanya dalam satu kenyataan, semalam.

Pada peringkat awal siasatan, polis mengklasifikasikan kes itu sebagai lemas, tetapi kini menukarnya kepada pembunuhan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Orang ramai mempunyai maklumat berhubung kejadian ini diminta tampil untuk membantu siasatan dengan menghubungi Bilik Gerakan Polis Johor di talian 07-2212999, katanya.

No comments:

Post a Comment