Search This Blog

Friday, July 4, 2014

Pengawal keselamatan dipenjara, denda cederakan pekerja kilangKUALA LUMPUR 4 Julai - Seorang pengawal keselamatan dipenjara enam hari dan denda RM2,500 oleh Mahkamah Majistret di sini hari ini selepas mengaku bersalah mencederakan seorang pekerja kilang, minggu lepas.
Majistret Saifulakmal Said menjatuhi hukuman itu ke atas Mohd Salehuddin Abd Raoh, 25, dan memerintahkan tertuduh menjalani hukuman itu bermula dari tarikh dia ditangkap, Selasa lepas.
Mohd. Salehuddin didakwa dengan sengaja mendatangkan kecederaan menggunakan sebatang besi terhadap Shahrul Nizam Shahimin, 29, di satu alamat di Jalan Taman Sri Sentosa, Taman Sri Sentosa, Jalan Klang Lama dekat sini pada 9 malam, 28 Jun lepas.
Dia didakwa mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan yang boleh dihukum penjara maksimum tiga tahun atau denda atau sebat atau mana-mana dua daripadanya. -BERNAMA


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Mahkamah/20140704/ma_07/Pengawal-keselamatan-dipenjara-denda-cederakan-pekerja-kilang#ixzz36UN0mcOG
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment