Search This Blog

Friday, July 4, 2014

Pengajar AADK didenda cederakan isteri


WARTAWAN SINAR HARIAN
4 Julai 2014


SEREMBAN – Mahkamah Majistret di sini menjatuhkan hukuman denda RM1,500 atau enam bulan penjara ke atas seorang tenaga pengajar di Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) di Sepang kerana mencederakan isterinya, tahun lalu.

Majistret Mohamad Izwan Mohamed Noh menjatuhkan hukuman itu terhadap Mohd Albaari Ghazali, 32, selepas dia mengaku bersalah di mahkamah, semalam.

Mohd Albaari dituduh dengan sengaja mencederakan isterinya, Malina Ismail, 34, di sebuah rumah di Sri Palma Villa, Mantin kira-kira 7.10 petang, pada 2 Mei tahun lalu.

Dia didakwa mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum setahun atau denda maksimum RM2,000 atau kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan.

Menurut fakta kes, ketika mangsa berada di rumah, dia telah dipukul oleh tertuduh di bahagian muka, selain ditendang belakang badan.

Mangsa yang dalam proses penceraian dengan tertuduh telah mengalami lebam di pipi kiri dan cedera di belakang badan. Kejadian ini berpunca daripada keengganan mangsa menandatangani surat tukar hak milik kedai.

Pendakwaan dikendalikan Timbalan Pendakwa Raya, Nabilah Mohammad Zainudin.

No comments:

Post a Comment