Search This Blog

Friday, July 11, 2014

Nasib Azizul Raheem dilindungiRAKAMAN TV3 menunjukkan Azizul Raheem berbuka puasa bersama ahli keluarganya di Stockholm, Sweden kelmarin.


KUALA LUMPUR - Kerjaya dan sumber pendapatan Azizul Raheem Awalludin yang baru dibebaskan dari penjara Sweden kelmarin akan dilindungi sejajar dengan jaminan yang diterima daripada pimpinan tertinggi negara sebelum ini.
Pengerusi Pertubuhan Sukarelawan Peguam Malaysia (SukaGuam), Datuk Khairul Anwar Rahmat berkata, soal jawatan Azizul Raheem yang merupakan Pegawai Tourism Malaysia di Sweden dan isterinya, Shalwati Norshal, seorang guru bercuti tanpa gaji akan diuruskan sebaik sahaja mereka pulang ke tanah air.
"Kita akan bantu dari sudut perundangan dan kebajikan Azizul Raheem dahulu yang akan pulang ke Malaysia minggu hadapan manakala Shalwati selepas dia dibebaskan September depan.
"SukaGuam mahu lihat dahulu reaksi pihak majikan mereka sebelum memberi sebarang bantuan susulan kerana kami yakin Azizul Raheem tidak bersalah sepenuhnya, dia cuma seorang bapa yang mahu mendisiplinkan anak-anak," katanya di sini semalam.
Beliau berkata demikian bagi mengulas perancangan untuk Azizul Raheem selepas dia dibebaskan dari penjara Vastervik Norra di Sweden kelmarin dan dia dijangka pulang ke tanah air pada 15 Julai ini untuk menyambut Hari Raya Aidilfitri bersama anak-anaknya.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0711&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_06.htm#ixzz376sNZCbE 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment