Search This Blog

Tuesday, July 15, 2014

Maut terjun kondominium


Kuala Lumpur: Gara-gara ingin melarikan diri daripada pemeriksaan Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM), seorang penjawat awam maut selepas terjun dari tingkat dua sebuah kondominium di Jalan Bukit Ceylon, di sini, kelmarin.
Dalam kejadian jam 3 petang itu, lelaki berusia 49 tahun terbabit dipercayai terjun melalui tingkap kediamannya selepas menyedari kehadiran pihak berkuasa yang melakukan pemeriksaan berhubung kes dadah di situ.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi Asisten Komisioner Zainuddin Ahmad berkata, siasatan awal polis mendapati lelaki berkenaan cuba melarikan diri selepas menyedari kehadiran kastam yang menerima maklumat berkaitan dadah di kediaman lelaki itu.
“Dalam pemeriksaan itu, kastam menjumpai beberapa pil dan paket disyaki dadah serta syabu,” katanya di sini, semalam.

Zainuddin berkata, polis turut dapati dua wanita warga Thailand berada di rumah lelaki itu semasa operasi dijalankan kastam selain menemui kondom di bilik mangsa yang dipercayai sudah digunakan.

“Dua wanita berkenaan mempunyai pasport dan tempoh visa yang masih sah laku, namun mereka gagal memberikan alasan munasabah mengapa mereka berada di rumah dan kami mengesyaki kedua-dua wanita berkenaan adalah pelacur,” katanya.
Foto
KONDOMINIUM yang menjadi lokasi mangsa terjun dari tingkat dua kediamannya.
Beliau berkata, pemeriksaan polis di bilik mangsa turut menemui pistol tiruan jenis AirSort Gun M-188 dan sebilah pisau jenama Columbia yang disembunyikan di dalam laci.

Katanya, mayat dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk bedah siasat dan siasatan lanjut sedang dijalankan polis.
“Kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut dan orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai lelaki itu boleh menyalurkan kepada polis untuk membantu siasatan,” katanya.
Artikel ini disiarkan pada : 2014/07/14

No comments:

Post a Comment