Search This Blog

Tuesday, July 15, 2014

Lelaki ditemui mati di dapur


Kuala Lipis: Bau busuk bangkai anjing di ruang tamu di sebuah rumah Taman Perumahan Kilat, dekat sini, membawa kepada penemuan mayat tuannya di dapur kediaman itu, petang kelmarin.

Dalam kejadian jam 6.30 petang itu, A Sivaraman, 53, yang bekerja sebagai pemotong rumput dipercayai mati sejak sebulan lalu sebelum mayatnya ditemui anggota polis dari Cawangan Pencegahan Jenayah (CPJ), Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD).


Ketua Polis Daerah Superintendan Abdul Razak Hassan berkata, sebelum itu, beberapa penduduk di taman berkenaan mengadu terhidu bau kurang menyenangkan di dalam rumah mangsa sebelum memberanikan diri untuk pemeriksaan.

Bagaimanapun katanya, penduduk melakukan pemeriksaan di rumah itu menemui bangkai anjing berulat sebelum mengesyaki ada sesuatu tidak kena lalu menghubungi Balai Polis Kuala Lipis untuk meminta bantuan.


Katanya, sepasukan anggota CPJ yang tiba di tempat kejadian membuat pemeriksaan di dalam rumah sebelum menemui mayat mangsa di dapur.


“Sebahagian daripada badan lelaki itu sudah tinggal rangka sebelum mayat mangsa dihantar ke Hospital Kuala Lipis (HKL) untuk bedah siasat dijalankan.

“Siasatan awal mendapati, mangsa yang tinggal seorang diri di rumah peninggalan ibunya disahkan bukan mangsa bunuh sebaliknya mati akibat dipercayai masalah hati,” katanya di sini, semalam.

Artikel ini disiarkan pada : 2014/07/15

No comments:

Post a Comment