Search This Blog

Saturday, July 12, 2014

‘Iskandah’ pula


Johor Bahru: Hanya kerana satu huruf, Jabatan Imigresen negeri ini membongkar satu kegiatan memalsukan cop keluar dari negara ini ketika memeriksa pasport milik pelayan pelanggan (GRO) asing dalam serbuan ke atas sebuah pusat karaoke eksklusif di bandar raya ini, malam kelmarin.
Dalam serbuan jam 12.30 tengah malam itu, operasi dilakukan 25 anggota penguat kuasa yang diketuai Timbalan Penolong Pengarah Jabatan Imigresen Johor Kharulanuar Abu Bakar memeriksa premis hiburan yang terletak di Taman Sentosa.
Katanya, 12 GRO warga Vietnam berusia antara 22 dan 30 tahun ditahan dalam serbuan yang dilakukan hasil maklumat dan intipan pihaknya sebelum ini.

“Ketika pemeriksaan, kami mendapati semua wanita asing berkenaan menyalahgunakan pas lawatan sosial ke negara ini dengan bekerja sebagai GRO di pusat karaoke terbabit.
Foto
ANGGOTA penguat kuasa Jabatan Imigresen Johor memeriksa GRO warga asing yang ditahan dalam serbuan di Taman Sentosa, kelmarin.

“Malah, lebih mengejutkan pemeriksaan ke atas pasport milik dua daripada wanita asing terbabit mendapati ada kecurigaan berhubung cop keluar dari negara ini yang dipercayai palsu,” katanya.


Artikel ini disiarkan pada : 2014/07/12

No comments:

Post a Comment