Search This Blog

Tuesday, July 15, 2014

Hajat hantar beras terbantut di jalan


Kuala Terengganu: Hajat seorang lelaki menyerahkan sekampit beras kiriman kakak kepada kedua ibu bapanya tidak kesampaian apabila dia terbabit dalam kemalangan jalan raya, malam kelmarin.

Kejadian berlaku di persimpangan lampu isyarat Kampung Simpang Tokku, di sini, ketika Mohamad Sohimi Shafie, 24, yang menunggang motosikal dalam perjalanan pulang ke rumah keluarganya di Kampung Pengadang Baru, di sini, pada jam 7.30 malam.


Sebaik tiba di tempat kejadian, Mohamad Sohimi yang menunggang motosikal Yamaha 125Z gagal mengelak daripada melanggar motosikal Honda EX5 ditunggang seorang lelaki yang datang dari Jalan Kuala Berang menghala ke bandar.

Mohamad Sohimi berkata, sebaik tiba di tempat kejadian, dia yang datang dari arah Pasar Chabang Tiga, di sini meneruskan perjalanan kerana lampu isyarat hijau sebelum melanggar motosikal.


“Saya cuba mengelak daripada melanggar motosikal berkenaan tetapi tidak sempat kerana ia berlaku secara tiba-tiba,” katanya ketika ditemui di tempat kejadian di sini, kelmarin.


Berikutan kejadian itu, Mohamad Sohimi yang bekerja dengan sebuah syarikat aksesori kereta di Jalan Tok Lam, cedera tangan dan kaki kanan dikejarkan ke Hospital Sultanah Nur Zahirah, di sini.

Sementara itu, bapa Mohamad Sohimi, Shafie Ibrahim, 53, berkata dia mengetahui anak ketiga daripada enam beradik itu kemalangan selepas dihubungi seseorang menggunakan telefon bimbit anaknya.

Artikel ini disiarkan pada : 2014/07/15

No comments:

Post a Comment