Search This Blog

Sunday, July 27, 2014

Eksperimen makan diri


Kuala Terengganu: Perancangan seorang pelajar tingkatan empat sejak seminggu lalu untuk meletupkan mercun buatan sendiri yang dihasilkan daripada belerang 10 biji mercun bola yang diisi di dalam tiga botol kaca kanta sentuh, berakhir tragedi apabila hancur empat jari tangan kanan dan cedera di belakang badan, kelmarin.
Dalam kejadian jam 9 malam di Kampung Tanjung Sabtu, di sini, Mohd Azli Aidil Aziz, 16, melakukan ‘eksperimen’ itu secara senyap-senyap kerana bimbang dimarahi ibu bapanya yang sering menasihatinya supaya tidak bermain mercun. 
Menurut ibunya Kamaziah Embong, 47, kejadian berlaku selepas anaknya cuba meletupkan satu daripada mercun itu tetapi meletup sebelum sempat dilempar. 

“Saya tidak sedar bila anak buat uji kaji mercun itu tapi ada terdengar anak lain beritahu, Mohd Azli mengasingkan belerang mercun bola ke dalam tiga bekas.
Foto
KAMAZIAH menenangkan Aidil yang hancur empat jari tangan kanan akibat terkena letupan mercun bola.

“Dia tak berani tunjuk depan saya dan suami kerana kami berdua acap kali pesan kepadanya supaya jangan bermain mercun.

“Tidak sangka pula dia buat sendiri mercun sejak seminggu lalu tanpa disedari saya dan suami,” katanya ketika ditemui di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), di sini, semalam. 


Artikel ini disiarkan pada : 2014/07/27

1 comment:

  1. hahaha padan muka

    memekak je babi-babi ni

    nasib baik dah cacat

    ReplyDelete