Search This Blog

Tuesday, July 15, 2014

Dua penunggang motosikal maut kemalangan


14 Julai 2014


KUANTAN - Dua penunggang motosikal maut dalam dua kemalangan berasingan di daerah Maran, semalam.

Ketua Jabatan Ketenteraman Awam dan Trafik Negeri, Supt Mohamed Fauzi Abdul Rahim berkata, satu kemalangan di Kilometer 161.9 Lebuh Raya Pantai Timur arah ke Kuala Lumpur telah meragut nyawa seorang lelaki keturunan Orang Asli yang dipercayai dalam perjalanan ke Cameron Highlands dari rumahnya.

"Kemalangan yang berlaku kira-kira jam 11.30 pagi itu menyebabkan mangsa yang berketurunan Orang Asli, Muhammad Rizal a/l Ramli, 23, dan menetap di Kampung Api Larat, Mukim Bebar mati di tempat kejadian," katanya di sini hari ini.
   
Katanya, sebaik tiba ditempat kejadian motosikal mangsa dipercayai telah terbabas lalu melanggar besi penghadang di sebelah kiri jalan arah ke Kuala Lumpur.
   
Dalam kemalangan berasingan sebelum itu, katanya seorang penunggang motosikal Amerullah Muhammad Jeffre, 21, berasal dari Felda Jengka 2, Bandar Jengka turut maut selepas motosikal yang ditunggangnya terbabas.
   
"Kejadian berlaku kira-kira jam 3 pagi, ketika mangsa dalam perjalanan dari Bandar Jengka menuju ke rumahnya dan sebaik melalui satu selekoh, motosikal mangsa tiba-tiba terbabas ke kanan jalan lalu terjatuh ke dalam longkang," katanya.
   
Akibat itu katanya,  mangsa yang parah di kepala dan badan dibawa ke Hospital Jengka sebelum disahkan mati semasa menerima rawatan pada jam 5.30 pagi.
   
Kata Mohamed Fauzi, kedua-dua kes berkenaan disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. - Bernama

No comments:

Post a Comment