Search This Blog

Sunday, July 6, 2014

Dua lelaki menyamar minta suapan


2014/07/06
Bahau: Seorang pengusaha restoran di sini, mendakwa didesak membayar RM300, kononnya bagi mengelak dikenakan tindakan saman oleh dua lelaki yang kononnya kakitangan Kementerian Kesihatan.

Dua lelaki terbabit dikatakan ke restoran itu, kira-kira jam 1.50 tengah hari Selasa lalu, ketika peniaga berusia 50-an berkenaan sibuk melayan pelanggan.

Mereka mendesak mangsa membayar RM300 bagi mengelak disaman, tetapi mangsa curiga kerana tidak tahu apa kesalahan yang dilakukannya. Bagaimanapun, selepas berulang kali didesak selain enggan mencetuskan kekecohan di restorannya, peniaga berkenaan menyerahkan RM50 kepada dua lelaki itu sebelum dia diberikan resit, namun resit itu juga kelihatan meragukan.


Ketika mendedahkan kes berkenaan, Timbalan Pengerusi Biro Pengaduan Awam MCA Negeri Sembilan, Yap Yoke Keong, berkata beliau juga secara kebetulan berada di restoran yang dikunjungi dua lelaki terbabit.

“Sebaik menyedari kekecohan itu, saya memanggil dua lelaki yang mendakwa mereka kakitangan Kementerian Kesihatan itu, tetapi kedua-duanya terus beredar,” katanya, di sini, semalam.

No comments:

Post a Comment