Search This Blog

Saturday, June 7, 2014

Budak dapat pampasan RM2.78 jutaDI Hospital Selayang, Kuala Lumpur inilah Nurul Husna mengalami kecacatan otak kekal akibat kecuaian doktor yang bertugas ketika dia dilahirkan di hospital berkenaan.


TANJUNG MALIM - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menyeru semua pihak termasuk pensyarah, guru dan ibu bapa supaya berganding bahu membimbing pelajar untuk lebih meminati mata pelajaran berteraskan Sains, Teknologi, Kejuruteraan dan Matematik (STEM).
Beliau berkata, pelajar perlu didedahkan kepada kerjaya berkaitan STEM sejak di peringkat prasekolah lagi kerana kebanyakan mereka mempunyai persepsi bahawa mata pelajaran itu bukan hanya sukar, malah kurang menarik untuk diterokai.
“Jika ditinjau prestasi pelajar-pelajar kita dalam mata pelajaran Sains dan Matematik, secara keseluruhannya mempamerkan pencapaian lebih rendah dalam kajian perbandingan pencapaian dua bidang itu di peringkat antarabangsa.
“Kajian perbandingan ini memberikan isyarat, para pelajar kita mempunyai ruang lebih banyak dalam mempelajari mata pelajaran STEM. Secara ringkas, ia perlu diberi lebih perhatian,” katanya.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0607&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_02.htm#ixzz33vgzbR1W 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment