Search This Blog

Thursday, May 8, 2014

Wanita dipercayai kurang siuman gemparkan penduduk


SEORANG wanita yang dipercayai kurang siuman duduk di atas awning tingkap sebuah rumah di tingkat 12 di pangsapuri Taman Medan, Kuala Lumpur, semalam.
PETALING JAYA 7 Mei - Seorang wanita berusia 30-an mengemparkan penduduk Pangsapuri Mentari 3, Taman Medan di sini apabila cuba terjun dari tingkat 12 pangsapuri tersebut pagi ini.
Tindakan wanita tersebut disedari kira-kira pada pukul 7.20 pagi apabila dia keluar dari tingkap bahagian dapur rumahnya dan berdiri di bumbung kajang (awning) rumah jirannya di tingkat 11.
Menurut Ketua Bomba Jalan Penchala, Penolong Penguasa Zaidi Ahtan, pasukan bomba menerima panggilan kecemasan mengenai situasi itu pada pukul 7.28 pagi dan tiba di tempat kejadian pada pukul 7.40 pagi bersama lapan anggota.
Penduduk yang melihat pasukan bomba memujuk wanita berkenaan beberapa kali menjerit ketakutan apabila wanita tersebut nekad untuk terjun tetapi berjaya dihalang oleh anggota bomba.
"Kita mengambil masa setengah jam untuk memujuk surirumah yang mempunyai anak seramai tiga orang ini," kata Zaidi ketika ditemui Utusan Malaysia di tempat kejadian.
Wanita tersebut berjaya diselamatkan selepas dua anggota bomba bertindak nekad keluar daripada bangunan tersebut untuk berdiri di atas bumbung kajang sebelum menarik wanita berkenaan masuk ke dalam rumah.
Menurut jiran, wanita berkenaan dipercayai mengalami masalah mental.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Jenayah/20140508/je_02/Wanita-dipercayai-kurang-siuman-gemparkan-penduduk#ixzz3160sJDW2
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment