Search This Blog

Monday, May 19, 2014

Terpesona janji kekasih


Melaka: Tolonglah pulang nak...emak rindu dan setiap masa bimbangkan keselamatan Ain,” kata seorang ibu tunggal Latifah Abd Rahman, 55, selepas anak bongsunya Nur Ain Kamaruddin, 19, menghilangkan diri dipercayai mengikut teman lelaki dipercayai berasal dari Sabah.
Latifah berkata, anaknya keluar dari rumah di Rumah Pangsa Sri Siantan, di sini, dipercayai selepas terpesona dengan janji manis teman lelakinya sejak 1 Mei lalu.
“Nur Ain bekerja di sebuah pusat beli-belah dan kali terakhir dilihat jam 6.30 petang ketika pulang ke rumah untuk mengambil kunci motosikal sebelum menghilangkan diri dan gagal dikesan sehingga kini walaupun pelbagai usaha dilakukan.
“Rakannya memberitahu melihat Nur Ain bersama rakan sekerjanya yang juga seorang lelaki Sabah berusia 23 tahun pada tengah hari sebelum kehilangannya disedari,” katanya, di sini, kelmarin.
Menurutnya, selepas kejadian itu, Nur Ain dan lelaki berkenaan tidak datang bekerja di pusat beli-belah terbabit sehingga kini.
Latifah berkata, dia percaya Nur Ain melarikan diri dari rumah kerana hasrat untuk berkahwin dengan lelaki itu yang dikenali sejak beberapa bulan lalu itu tidak dipersetujui keluarga.
“Saya tidak bersetuju kerana lelaki itu mempunyai tatu di lengan, malah ada rakan yang memaklumkan teman lelaki Nur Ain turut mengambil minuman keras.
Jadi saya kurang bersetuju dengan hasrat Nur Ain dan memintanya mencari lelaki yang lebih baik.
“Nur Ain tidak berpuas hati dengan saya dan beberapa kali menghantar khidmat pesanan ringkas (SMS) supaya tidak mencarinya lagi,” katanya yang mempunyai seorang lagi anak lelaki berusia 21 tahun.
Menurutnya, sejak mengenali lelaki itu, anaknya berubah sikap dan semakin tidak mendengar nasihat.
Berikutan itu, Latifah membuat laporan di Balai Polis Bukit Baru, 2 Mei lalu selepas pelbagai usaha mengesan Nur Ain menemui jalan buntu.
Mereka yang mempunyai maklumat mengenai Nur Ain boleh menghubunginya Latifah di talian 019-6466581 atau balai polis berhampiran.
Foto
NUR Ain yang hilang sejak 1 Mei.
Artikel ini disiarkan pada : 2014/05/19

No comments:

Post a Comment