Search This Blog

Monday, May 19, 2014

Polis buru 10 suspek gaduh kongsi gelap


2014/05/19 - 04:49:33
Klang: Polis giat mengesan 10 suspek yang terbabit dalam pergaduhan membabitkan dua kumpulan kongsi gelap di Taman Sentosa di sini, Selasa lalu.

Ketua Polis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Kamarul Zaman Mamat, berkata beberapa suspek dipercayai merbahaya kerana turut mempunyai rekod jenayah lampau membabitkan kes mengikut Seksyen 302, 412 dan 148 Kanun Keseksaan.


Katanya, suspek membabitkan S David, 33; S Palanivelu, 28; S Kanaveswaran, 27; P Agilan, 27; V Veerakumar, 32; A James, 35; K Porusothaman, 35; V Mahana Sunder, 35; P Gerald Nathan, 32 dan S Kartiessa, 29.
Polis percaya semua suspek masih lagi berada di negara ini dan motif pergaduhan antara dua kongsi gelap ini adalah disebabkan dendam” Kamarul Zaman Mamat, Ketua Polis Daerah Klang Selatan

Motif dendam

“Polis percaya semua suspek masih lagi berada di negara ini dan motif pergaduhan antara dua kongsi gelap ini adalah disebabkan dendam,” katanya pada sidang media di sini, semalam.

Dalam kejadian Selasa lalu, seorang maut manakala dua lagi cedera dalam pergaduhan membabitkan dua kumpulan.

Kejadian kira-kira jam 2 pagi itu membabitkan kumpulan 10 hingga 15 lelaki dalam lingkungan umur 25 tahun hingga 45 tahun.
Mangsa yang maut itu baru saja menghadiri majlis kematian bapa saudaranya di kawasan berdekatan tempat kejadian.

Berikutan kejadian itu, polis menahan seorang lelaki dipercayai terbabit dalam pergaduhan itu, selain merampas sepucuk pistol jenis revolver bersama lima butir peluru, dengan dua daripadanya sudah digunakan.

Kamarul berkata, dua mangsa yang cedera dalam pergaduhan itu adalah adik beradik.

“Mereka yang dalam lingkungan 30 tahun hingga 54 tahun kini dirawat di Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR) dan keadaan mereka stabil,” katanya.

No comments:

Post a Comment