Search This Blog

Monday, May 19, 2014

Parah rempuh kereta nahas


Alor Gajah: Sepasang suami isteri parah apabila motosikal berkuasa tinggi dinaiki terbabit kemalangan dengan dua kenderaan lain di Jalan Hutan Simpan, Masjid Tanah, di sini, kelmarin.
Kejadian kira-kira jam 9.30 malam itu berlaku apabila Proton Wira dipandu seorang remaja lelaki berusia 18 tahun dari arah Sungai Udang ke Masjid Tanah dikatakan hilang kawalan sebaik tiba di lokasi.
Menurut sumber, kereta itu kemudian merempuh bahagian hadapan sebelah kanan Toyota Altis dinaiki H Chandrakhan, 65, bersama isterinya, R Rama, 60, dari arah bertentangan.
“Rempuhan itu mengakibatkan Toyota Altis berkenaan berpusing semula ke arah Masjid Tanah sebelum ia dirempuh motosikal jenis Kawasaki dinaiki pasangan suami isteri lingkungan 30-an terbabit dari arah sama.
“Kemalangan itu menyebabkan pasangan terbabit yang bertugas di sebuah kem tentera di Port Dickson, Negeri Sembilan patah kedua-dua kaki dan cedera di badan selepas dipercayai tercampak di atas jalan raya,” katanya ketika ditemui, di sini, kelmarin.
Menurutnya, mangsa dihantar ke Hospital Melaka untuk rawatan lanjut, manakala pemandu dan penumpang Toyota Altis yang mengalami sakit di bahagian dada menerima rawatan di Klinik Kesihatan Masjid Tanah.
Foto
ORANG ramai melihat motosikal mangsa.
Artikel ini disiarkan pada : 2014/05/19

No comments:

Post a Comment