Search This Blog

Monday, May 19, 2014

Menangis tunjuk baldi


Banting: “Sehari sebelum kejadian, arwah berkelakuan pelik apabila menangis sambil tangannya menunjuk ke arah baldi hitam dan baldi itulah yang kemudian meragut nyawanya.”
Demikian kata Aminah Sameon, 39, ibu kepada Mohammad Syawal Firdaus Nasir, 2, yang mati akibat lemas selepas terjatuh ke dalam baldi simpanan air di laman rumahnya di Taman Pahlawan, di sini, petang kelmarin. 
Dalam kejadian kira-kira jam 4 petang itu, Syawal yang juga anak bongsu dari sembilan beradik itu pada mulanya hilang tanpa disedari ahli keluarga. 

Aminah berkata, sebelum itu Syawal leka bermain seorang diri di kawasan rumah, namun disedari hilang abang mangsa yang berusia enam tahun.
Foto
NASIR dan isterinya, Aminah menunjukkan gambar dan baju yang menjadi selimut digemari anak mereka, Syawal.

Menurutnya, sebaik menyedari kehilangan Syawal, ahli keluarga terus mencarinya di sekitar kawasan rumah sebelum kanak-kanak itu dijumpai dalam keadaan kebiruan serta tidak sedarkan diri di dalam baldi di kawasan ruang luar rumahnya.

“Saya dan suami kemudian bergegas ke dua klinik berdekatan untuk mendapatkan bantuan kecemasan sebelum doktor bertugas menasihatkan merujuk ke Hospital Banting kerana klinik berkenaan tidak mempunyai kepakaran merawat kes itu. 


Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya. 


Artikel ini disiarkan pada : 2014/05/19

No comments:

Post a Comment