Search This Blog

Thursday, May 1, 2014

Lelaki dicari kes rompak kedai emas

WARTAWAN SINAR HARIAN
Lelaki dicari kes rompak kedai emas
Gambar lelaki yang dikatakan suspek kes rompak sebuah kedai emas di Jalan Pasar dicari bagi membantu siasatan polis.
1 Mei 2014
 TELUK INTAN-Seorang lelaki dipercayai dapat membantu siasatan kes rompakan sebuah kedai emas di Jalan Pasar, dicari polis.

Ketua Polis Daerah Hilir Perak, Asisten Komisioner Goh Kok Liang berkata, individu berkenaan dikesan apabila pegawainya membuat siasatan lanjut pada rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di dalam premis tersebut.

Katanya, lelaki itu dikesan CCTV ketika mengambil air minuman di dalam peti sejuk milik premis ketika kejadian itu berlaku.

“Pihak kami masih mencari identiti suspek tersebut bagi membantu siasatan polis,” katanya.

Sebelum, seorang peniaga kerugian kira-kira RM680,000 apabila kedai emas miliknya yang terletak di Jalan Pasar, di sini, selepas  dimasuki pencuri, pada 15 April lalu.

Kejadian dipercayai berlaku kira-kira 12.30 pagi itu hanya disedari oleh adik ipar pemilik kedai itu ketika mahu menjalankan perniagaan mereka kira-kira jam 9.10 pagi.

Siasatan mendapati rompakan itu dilakukan oleh kira-kira tiga orang suspek yang memasuki kedai berkenaan dengan cara memanjat bumbung.

Suspek telah mengambil 4.5 kilogram jongkong emas, wang tunai lebih kurang RM80,000, seutas jam tangan Rolex, barangan kemas perak, satu kotak sarang burung dan pelbagai barangan kemas  serta mata wang luar negara yang masih belum dikenal pasti jumlahnya.

Pemeriksaan di tempat kejadian mendapati tiada cap jari dapat ditimbulkan namun siasatan polis masih diteruskan.

“Kes itu disiasat mengikut Seksyen 457 Kanun Keseksaan iaitu pecah rumah dan curi dan jika disabitkan kesalahan boleh dipenjara sehingga 14 tahun atau denda.

“Orang ramai  yang mempunyai sebarang maklumat boleh hubungi pegawai penyiasat, Inspektor Mohd Subkey Alias ditalian 056299222,” katanya.

No comments:

Post a Comment